Kořeněné tagliatelle s chřestem
Suroviny
- 250 g Těstoviny Tagliatelle
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 kávová lžička Šťáva citrónová
- 3 ks Chřest zelený
- 1.5 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 4 g
- Sodík 168 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 21.7 mg
- Vláknina 3757.7 mg
- Vitamín A 3757.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tagliatelle uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu.
-
2
Chřest očistíme a opláchneme a vaříme v osolené vodě se lžičkou cukru 2-3 minuty, potom ho necháme okapat a nakrájíme na kousky.
-
3
Vařené těstoviny scedíme a v míse do nich vmícháme olivový olej, nasekanou petrželovou nať, chilli koření, citrónovou šťávu, kůru z pomeranče, prolisovaný česnek a dobře promícháme. Těstovinový salát na závěr ozdobíme vařenými kousky chřestu. Podáváme teplé.