Lasagne s plody moře
Suroviny
- 450 g Treska uzená
- 115 g Krevety tygří - loupané
- 115 g Mořský jazyk
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Mozzarella
- 450 g Lasagne
- 60 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 3 ks Pórek
- 6 dl Mléko polotučné
- 0.41 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1015 kcal
- Sacharidy 149 g
- Tuky 18 g
- Sodík 831 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 1094.8 mg
- Vláknina 11972.5 mg
- Vitamín A 11972.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzenou tresku rozebranou na vrstvičky dáme do mísy, přidáme krevety a plátky mořského jazyka, citronovou šťávu a pepř. Dáme stranou.
-
2
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme pokrájený pórek a smažíme za občasného míchání 8 minut. Přidáme mouku a minutu osmahneme. Přimícháváme postupně mléko a vymícháme krémovou omáčku. Přimícháme med a mozzarellu a 3 minuty vaříme. Odstavíme kastrol ze sporáku a přimícháme ryby a krevety.
-
3
Vrstvy rybí omáčky a lasagní pokládáme do zapékací mísy tak, aby poslední vrstvou byla rybí omáčka. Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě zapékáme 30 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
-
4
Ihned podáváme.