Sicilský salát s kuřecím masem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 250 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Bazalka
- 10 g Citronová kůra
- 35 g Olivy černé
- 5 g Oregano čerstvé
- 180 g Těstoviny Penne
- 50 g Roketa
- 40 ml Olej stolní
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 20 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 46.4 mg
- Draslík 415.5 mg
- Vláknina 2717 mg
- Vitamín A 2717 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
-
2
Smícháme v míse olivový olej, drcený česnek, nudličky citronové kůry a šťávu, bazalku, nakrájená rajčata, olivy, oregano, sůl a pepř.
-
3
Nakrájíme kuřecí maso na nudličky, osmažíme na oleji (asi 4 minuty) a vyjmeme.
-
4
Teplé těstoviny a maso promícháme s rajčatovou směsí. Porce doplníme lístky rokety.