Lasagne se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 550 g Lilek
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Bazalka
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 180 g Paprika červená
  • 90 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 50 g Sýr Čedar
  • 440 g Passata (drcená rajčata)
  • 600 g Sýr Ricotta
  • 400 g Fazole
  • 250 g Lasagne
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 890 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 84.6 mg
  • Draslík 1433.1 mg
  • Vláknina 18111.8 mg
  • Vitamín A 18111.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky upečeme dohněda, na chvíli zabalíme mikrotenového sáčku. Potom je oloupeme, dužninu nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Lilky nakrájíme na kolečka silná 1 cm, vložíme do vroucí vody, povaříme téměř doměkka. Potom je scedíme a osušíme.

  • 3

    Nakrájenou cibuli, drcený česnek a tymiám smažíme při střední teplotě na oleji, až cibule změkne. Přidáme plátky žampionů, krátce podusíme.

  • 4

    Vmícháme konzervovaná rajčata, fazole, chilli omáčku, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom teplotu zmírníme a omáčku zvolna vaříme asi 15 minut, až začne houstnout. Odstavíme ji a odložíme.

  • 5

    Sýrová omáčka: V rendlíku připravíme při střední teplotě světlou jíšku z másla a mouky, odstavíme ji a postupně do ní zamícháme mléko. Omáčku průběžně promícháváme, zahříváme do zhoustnutí a ještě asi minutu povaříme. Přidáme sýr ricotta a vymícháme dohladka.

  • 6

    Plátky těsta připravíme podle návodu na balíčku (některé se musejí předvařit), pak 4 plátky položíme na dno vymazané zapékací mísy. Na ně upravíme polovinu lilků, špenátu, bazalky, paprik, sušených rajčat a rajčatové omáčky. Potom následuje vrstva plátků těsta. Jednotlivé vrstvy zopakujeme s druhou polovinou surovin. Navrchu bude opět vrstva plátků těsta. Pokrm zalijeme sýrovou omáčkou, posypeme nastrouhaným parmezánem a čedarem a pečeme asi 45 minut.

Komentáře k receptu