Linguine s cuketou a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1275 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 371.2 mg
- Vláknina 5752.5 mg
- Vitamín A 5752.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce.
-
2
Nakrájíme olivy na plátky a cuketu na kostičky.
-
3
Drcený česnek smažíme, průběžně promícháváme na oleji asi 30 sekund, přidáme lilek a podusíme jej za častého míchání při střední teplotě asi 6 minut doměkka. Přidáme olivy, citronovou šťávu, sůl a pepř, vše opatrně smícháme s těstovinami. Jednotlivé porce posypeme petrželkou a nastrouhaným parmezánem.