Linguine se sušenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 80 g Rajčata
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 100 g Olivy černé
  • 500 g Těstoviny Linguine
  • 450 g Passata (drcená rajčata)
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 867 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 121.1 mg
  • Vláknina 6792.5 mg
  • Vitamín A 6792.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce.

  • 2

    Na pánvi na oleji za občasného zamíchání nakrájenou cibuli asi 3 minuty doměkka. Přidáme sušená rajčata a prolisovaný česnek, ještě asi minutu smažíme.

  • 3

    Na pánev dáme konzervovaná rajčata, olivy a bazalku. Směs opepříme, přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs asi 10 minut zvolna povaříme.

  • 4

    Omáčku nalijeme na horké těstoviny a jemně promícháme. Jednotlivé porce ozdobíme nastrouhaným parmazánem a servírujeme.

Komentáře k receptu