Linguine se sušenými rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 11 g
- Sodík 867 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 121.1 mg
- Vláknina 6792.5 mg
- Vitamín A 6792.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce.
-
2
Na pánvi na oleji za občasného zamíchání nakrájenou cibuli asi 3 minuty doměkka. Přidáme sušená rajčata a prolisovaný česnek, ještě asi minutu smažíme.
-
3
Na pánev dáme konzervovaná rajčata, olivy a bazalku. Směs opepříme, přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs asi 10 minut zvolna povaříme.
-
4
Omáčku nalijeme na horké těstoviny a jemně promícháme. Jednotlivé porce ozdobíme nastrouhaným parmazánem a servírujeme.