Carské nudle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 18 g
- Sodík 751 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 214.5 mg
- Draslík 260.5 mg
- Vláknina 9200 mg
- Vitamín A 9200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a nakrájíme na kousky, z jarních cibulek odkrojíme zelenou nať a bílou část nakrájíme nadrobno.
-
2
Zakysanou smetanu, vejce, cibulky, kaviár, kopr, citronovou šťávu a pepř smícháme v misce a odložíme.
-
3
Těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
4
Do horkých těstovin vmícháme kaviárovou směs. Porce můžeme ozdobit snítkou čerstvého kopru.