Zapečené cannelloni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 800 g Špenát listový čerstvý
  • 60 g Oříšky piniové
  • 150 g Mascarpone
  • 800 ml Omáčka rajčatová
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 16 ks Cannelloni
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1549 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 2081.2 mg
  • Vláknina 18108.8 mg
  • Vitamín A 18108.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.1 mg
  • Vitamín E 8.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Piniová semena opražíme na suché pánvi. Česnek oloupeme. Špenát omyjeme a nakrájíme nahrubo.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme špenát a 4 minuty ho dusíme, necháme zchladnout a vymačkáme. Špenát smícháme s piniovými semeny a mascarpone, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Parmazán nastrouháme. Na dno zapékací mísy dáme část rajčatové omáčky s bylinkami. Cannelloni naplníme sýrovo-špenátovou směsí, vložíme do omáčky a na cannelloni rozložíme nakrájená rajčata, zbytek omáčky a majoránky. Posypeme parmazánem a dáme zapéct do trouby na 40 minut.

Komentáře k receptu