Zapečené cannelloni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1549 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 11.9 mg
- Draslík 2081.2 mg
- Vláknina 18108.8 mg
- Vitamín A 18108.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.1 mg
- Vitamín E 8.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Piniová semena opražíme na suché pánvi. Česnek oloupeme. Špenát omyjeme a nakrájíme nahrubo.
-
2
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme špenát a 4 minuty ho dusíme, necháme zchladnout a vymačkáme. Špenát smícháme s piniovými semeny a mascarpone, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
-
3
Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Parmazán nastrouháme. Na dno zapékací mísy dáme část rajčatové omáčky s bylinkami. Cannelloni naplníme sýrovo-špenátovou směsí, vložíme do omáčky a na cannelloni rozložíme nakrájená rajčata, zbytek omáčky a majoránky. Posypeme parmazánem a dáme zapéct do trouby na 40 minut.