Ravioli plněné králíkem
Suroviny
- 30 g Cibule
- 5 g Sůl
- 800 g Králičí maso
- 50 g Šalotka
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 60 g Brambory
- 3 g Šafrán
- 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Lanýž
- 1 ks Jablka
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1079 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 672.6 mg
- Draslík 927.3 mg
- Vláknina 7468.5 mg
- Vitamín A 7468.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji zesklovatět na trošce másla. Přidáme bramboru nakrájenou na plátky, zalijeme vroucím vývarem. Vaříme 20 minut a pak rozmixujeme. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut.
-
2
Nasekanou šalotku podusíme na oleji. Přidáme maso z králíka a opečeme je, podlijeme vínem, přidáme oloupané jablko nakrájené na kostičky, ochutíme celým rozmarýnem. Osolíme, opepříme a dusíme 20 minut.
-
3
Králíka vykostíme, maso nakrájíme na malé kousky. šťávu z masa scedíme. Maso a jablka smícháme v misce s králíkem a ochutíme.
-
4
Z těsta vyválíme tenký plát a připravíme ravioli. Uvaříme je a poté ještě krátce povaříme na pánvi se šťávou z králíka. Těstoviny podáváme na jemném bramborovém krému posypané lanýžem nastrouhaným na plátky.