Pansoti s ořechovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 300 g Červená řepa
  • 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 g Sůl
  • 250 g Ořechy vlašské
  • 5 g Majoránka
  • 5 g Sůl
  • 50 g Oříšky piniové
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Víno bílé
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 25 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 898 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1092 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 247 mg
  • Draslík 499.3 mg
  • Vláknina 14991.7 mg
  • Vitamín A 14991.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řepu uvaříme v dostatečném množství vody. Scelíme je a nadrobno nakrájíme. V míse ušleháme vejce, smícháme je s řepou, vínem, špetkou soli a nastrouhaným sýrem. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie,necháme v chladničce 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme tenký plát, nakrájíme ho na čtverce o straně asi 10 cm. Do středu každého z nich dáme 1 lžíci řepové náplně, přeložíme na polovinu, aby vznikl trojúhelník, a protilehlé konce přimáčkneme k sobě. Vzniklé pansoti dáme na pomoučený vál a necháme oschnout. Uvaříme ořechovou omáčku. Všechny suroviny nasekáme a smícháme s olejem. Pansoti uvaříme v dostatečném množství vody s troškou oleje, aby se neslepily dohromady. Ochutíme připravenou ořechovou omáčkou. Nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu