Pansoti s ořechovou omáčkou
Suroviny
- 5 g Sůl
- 300 g Červená řepa
- 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5 g Sůl
- 250 g Ořechy vlašské
- 5 g Majoránka
- 5 g Sůl
- 50 g Oříšky piniové
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 ml Víno bílé
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- 25 ml Smetana 12% (konzumní)
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 898 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1092 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 247 mg
- Draslík 499.3 mg
- Vláknina 14991.7 mg
- Vitamín A 14991.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řepu uvaříme v dostatečném množství vody. Scelíme je a nadrobno nakrájíme. V míse ušleháme vejce, smícháme je s řepou, vínem, špetkou soli a nastrouhaným sýrem. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie,necháme v chladničce 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme tenký plát, nakrájíme ho na čtverce o straně asi 10 cm. Do středu každého z nich dáme 1 lžíci řepové náplně, přeložíme na polovinu, aby vznikl trojúhelník, a protilehlé konce přimáčkneme k sobě. Vzniklé pansoti dáme na pomoučený vál a necháme oschnout. Uvaříme ořechovou omáčku. Všechny suroviny nasekáme a smícháme s olejem. Pansoti uvaříme v dostatečném množství vody s troškou oleje, aby se neslepily dohromady. Ochutíme připravenou ořechovou omáčkou. Nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem.