Špenátové fazzoletti s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cuketa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mrkev kořen
  • 100 g Rajčata
  • 180 g Tuňák v oleji
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 40 g Šalotka
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Špenát listový čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1163 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 665.4 mg
  • Draslík 529 mg
  • Vláknina 7251.5 mg
  • Vitamín A 7251.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu nakrájíme na kostičky. Špenát uvaříme, vodu z jeho varu dáme stranou a těsto zaděláme jak se špenátem, tak s troškou této vody. Zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout.

  • 2

    Na kolečka nakrájenou šalotku osmažíme na oleji, přidáme celer, mrkev, zeleninový vývare a vaříme 5 minut. Přidáme nakrájenou cuketu, kostičky rajčat bez semínek a vnitřní tekutiny, osolíme, opepříme a vaříme další 2 minuty.

  • 3

    Zeleninovou omáčku rozdělíme: 2/3 smícháme s rozdroleným tuňákem, poslouží jako náplň; zbylou třetinou dochutíme těstoviny. Do ní rozdrolíme uvařený žloutek.

  • 4

    Z těsta vyválíme slabý plát a nakrájíme ho na čtverce, uvaříme je v osolené vodě. Náplň z tuňáka a zeleniny zabalíme do těstovinových čtverců, jako kdybychom dělali palačinky. Podáváme s ohřátou zeleninovou omáčkou.

Komentáře k receptu