Špenátové fazzoletti s tuňákem
Suroviny
- 250 g Cuketa
- 30 g Máslo čerstvé
- 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Mrkev kořen
- 100 g Rajčata
- 180 g Tuňák v oleji
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 g Celer řapíkatý
- 40 g Šalotka
- 100 ml Vývar zeleninový
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 polévková lžíce Špenát listový čerstvý
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 65 g
- Sodík 1163 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 665.4 mg
- Draslík 529 mg
- Vláknina 7251.5 mg
- Vitamín A 7251.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu nakrájíme na kostičky. Špenát uvaříme, vodu z jeho varu dáme stranou a těsto zaděláme jak se špenátem, tak s troškou této vody. Zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout.
-
2
Na kolečka nakrájenou šalotku osmažíme na oleji, přidáme celer, mrkev, zeleninový vývare a vaříme 5 minut. Přidáme nakrájenou cuketu, kostičky rajčat bez semínek a vnitřní tekutiny, osolíme, opepříme a vaříme další 2 minuty.
-
3
Zeleninovou omáčku rozdělíme: 2/3 smícháme s rozdroleným tuňákem, poslouží jako náplň; zbylou třetinou dochutíme těstoviny. Do ní rozdrolíme uvařený žloutek.
-
4
Z těsta vyválíme slabý plát a nakrájíme ho na čtverce, uvaříme je v osolené vodě. Náplň z tuňáka a zeleniny zabalíme do těstovinových čtverců, jako kdybychom dělali palačinky. Podáváme s ohřátou zeleninovou omáčkou.