Fagottini plněné humrem
Suroviny
- 300 g Brokolice
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 250 g Mouka polohrubá
- 3 g Bazalka
- 40 g Šalotka
- 250 g Mušle slávky
- 200 g Humr
- 100 g Sýr Ricotta
- 300 g Rejnok křídlo
- 100 ml Víno bílé
- 100 ml Vývar rybí
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Feferony
- 1 ks Lanýž
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 996 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1110 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 426.4 mg
- Draslík 875.3 mg
- Vláknina 13331.5 mg
- Vitamín A 13331.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici uvaříme v osolené vodě. Osmahneme na pánvi s olejem a šalotkou. Zaděláme těsto a v chladničce ho necháme odpočinout 2 hodiny. Rejnoka uvaříme ve vývaru s bazalkou, humra 4 minuty v osolené vodě. Ryby nakrájíme na kousky a přimícháme zbývající suroviny. Vše promícháme.
-
2
Na jiná pánvi ohřejeme olej, česnek a trošku feferonky, přidáme mušle a podlijeme malým množstvím bílého vína; přikryjeme pokličkou a počkáme, až se otevřou, vzniklou šťávu přecedíme. K brokolici dáme lanýže nastrouhaného na lupínky a šťávu z mušlí a rozmixujeme.
-
3
Z těsta vyválíme plát, nakrájíme na čtverečky, doprostřed každého naneseme trochu humří náplně, strany spojíme, a tak utvoříme fagottini. Fagottini uvaříme a podáváme s brokolicovým krémem a strouhaným lanýžem.