Čekankové fagottini s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 50 g Šalotka
  • 150 g Čekanka
  • 180 g Ančovička - filety
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1659 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 153.8 mg
  • Draslík 421.6 mg
  • Vláknina 7427 mg
  • Vitamín A 7427 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku uvaříme a nakrájíme nadrobno. Smícháme ji se sýrem, muškátovým oříškem, olejem, solí a pepřem a necháme ji vychladnout. Zaděláme těsto a necháme ho 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát a vykrájíme kolečka. Do středu každého kolečka dáme 1 lžičku čekankové náplně; okraje ohneme k sobě a prsty přimáčkneme, tak utvoříme fagottini; necháme je stranou. Nakrájenou šalotku podusíme na pánvi s olejem a feferonkou, přidáme maso z ryby nakrájené na kostičky a podlijeme vínem.

  • 2

    Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Fagottini vaříme 3-4 minuty a ochutíme je omáčkou, ke které jsme přidali trošku a pepř. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu