Cappellacci s bramborami, sýrem a krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 75 g Mouka polohrubá
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 750 g Brambory
  • 175 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 g Sůl
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Červená řepa
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 733 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1668.6 mg
  • Vláknina 28980 mg
  • Vitamín A 28980 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těsto tak, že zaděláte obě mouky, olej, necelou skleničku vody a bílky.

  • 2

    Brambory uvaříme ve slupce, scedíme je, oloupeme a rozmačkáme lisem na brambory; osolíme, opepříme a přidáme trošku olivového oleje. Nakonec přidáme i sýr a utvoříme cappellacci (z těsta vykrájejte kolečka, na ně dáme náplň a přikryjeme druhým kolečkem těsta).

  • 3

    Řepu uvaříme v osolené vodě, scedíme ji a dáme do vody s ledem, aby vychladly.

  • 4

    Znovu je scedíme a vše rozmixujeme společně s česnekem a rozmarýnem osmahnutými na oleji.

  • 5

    Cappellacci uvaříme, krém z řepy ohřejeme a nalijeme na talíře, na které upravíme i cappellacci. Nakonec pokapeme olivovým olejem.

Komentáře k receptu