Taqliatelle v zeleném krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 80 g Fazole bílé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 500 ml Voda pitná
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 857 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 943.4 mg
  • Vláknina 16342.5 mg
  • Vitamín A 16342.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme fenykl, kuchyňsky připravíme a pokrájíme na proužky.

  • 2

    Na oleji a másle zvolna povaříme nasekanou šalotku, přidáme fenykl a za občasného podlévání menším množstvím vývaru ho podusíme 10 minut, osolíme a opepříme.

  • 3

    Očistíme špenát a spaříme ho, scedíme a potom vložíme k fenyklu, vše rozmixujeme dohromady s polovinou fazolí a případně dochutíme.

  • 4

    Tagliatelle ve slané vodě uvaříme, scezené vložíme do pánve s připraveným krémem.

  • 5

    Přidáme zbylé fazole rozkrojené na polovinu a podáváme se sýrovými lupínky.

Komentáře k receptu