Taqliatelle v zeleném krému
Suroviny
- 400 g Těstoviny Tagliatelle
- 80 g Fazole bílé
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Sůl
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 500 ml Voda pitná
- 200 ml Vývar zeleninový
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 30 g
- Sodík 857 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 12.9 mg
- Draslík 943.4 mg
- Vláknina 16342.5 mg
- Vitamín A 16342.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme fenykl, kuchyňsky připravíme a pokrájíme na proužky.
-
2
Na oleji a másle zvolna povaříme nasekanou šalotku, přidáme fenykl a za občasného podlévání menším množstvím vývaru ho podusíme 10 minut, osolíme a opepříme.
-
3
Očistíme špenát a spaříme ho, scedíme a potom vložíme k fenyklu, vše rozmixujeme dohromady s polovinou fazolí a případně dochutíme.
-
4
Tagliatelle ve slané vodě uvaříme, scezené vložíme do pánve s připraveným krémem.
-
5
Přidáme zbylé fazole rozkrojené na polovinu a podáváme se sýrovými lupínky.