Paccheri se třemi paprikami v bílé omáčce
Suroviny
- 10 g Pažitka
- 300 g Těstoviny Mezzi Paccheri
- 80 g Paprika červená
- 80 g Paprika žlutá
- 80 g Paprika zelená
- 250 g Sýr Ricotta
- 50 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Máslo čerstvé
- 20 g Maizena - kukuřičný škrob
- 10 g Pórek
- 100 ml Vývar zeleninový
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 25 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 47.6 mg
- Draslík 281.1 mg
- Vláknina 7910 mg
- Vitamín A 7910 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky nakrájíme na kostičky. Na pánvi s malým množstvím oleje a 1 smáčknutým stroužkem česneku osmahneme postupně papriky jednotlivých barev.
-
2
Připravíme omáčku tak, že povaříme slupky z česneku v mléce; vyjmeme je a přidáme jíšku z másla a škrobové moučky. Povaříme do zhoustnutí a rozředíme troškou teplého vývaru tak, abychom dostali tekutou omáčku.
-
3
Uvaříme paccheri „al dente" a scedíme je. Když trochu vychladnou, naplníme je krémem z ricotty, kterou zpracujeme s polovinou nadrobno nakrájených rajčat, pecorinem, olejem, solí a pepřem. Spařenou pažitkou spojíme dohromady vždy 6 kousků těstovin a dáme je na plech. Paccheri pokryjeme osmahnutými paprikami a při teplotě 200 °C pečeme 12 minut.
-
4
Dle libosti ozdobíme slabými proužky pórku osmaženými ve vroucím oleji.
-
5
Paccheri podáváme na bílé omáčce.
-
6
Doplníme zbylými rajčaty nakrájenými na jemné proužky a křupavým pórkem.