Paccheri se třemi paprikami v bílé omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Pažitka
  • 300 g Těstoviny Mezzi Paccheri
  • 80 g Paprika červená
  • 80 g Paprika žlutá
  • 80 g Paprika zelená
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 50 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 10 g Pórek
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 47.6 mg
  • Draslík 281.1 mg
  • Vláknina 7910 mg
  • Vitamín A 7910 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky nakrájíme na kostičky. Na pánvi s malým množstvím oleje a 1 smáčknutým stroužkem česneku osmahneme postupně papriky jednotlivých barev.

  • 2

    Připravíme omáčku tak, že povaříme slupky z česneku v mléce; vyjmeme je a přidáme jíšku z másla a škrobové moučky. Povaříme do zhoustnutí a rozředíme troškou teplého vývaru tak, abychom dostali tekutou omáčku.

  • 3

    Uvaříme paccheri „al dente" a scedíme je. Když trochu vychladnou, naplníme je krémem z ricotty, kterou zpracujeme s polovinou nadrobno nakrájených rajčat, pecorinem, olejem, solí a pepřem. Spařenou pažitkou spojíme dohromady vždy 6 kousků těstovin a dáme je na plech. Paccheri pokryjeme osmahnutými paprikami a při teplotě 200 °C pečeme 12 minut.

  • 4

    Dle libosti ozdobíme slabými proužky pórku osmaženými ve vroucím oleji.

  • 5

    Paccheri podáváme na bílé omáčce.

  • 6

    Doplníme zbylými rajčaty nakrájenými na jemné proužky a křupavým pórkem.

Komentáře k receptu