Fusilli s míchanou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 23 g
- Sodík 672 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 660 mg
- Vláknina 13445 mg
- Vitamín A 13445 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku nadrobno nakrájíme a podusíme na oleji s česnekem rozkrojeným na polovinu, najemno nakrájeným pórkem a nadrobno nakrájenou papričkou.
-
2
Jakmile šalotka zesklovatí, vyjmeme česnek a přidáme dýňovou dužinu nakrájenou na maličké kostičky, osolíme, opepříme a orestujeme.
-
3
Fazolky s odštípnutými špičkami povaříme 3 minuty v osolené vodě a vložíme do ledu, aby vychladly.
-
4
Nakrájíme na kousky, přidáme na pánev a podlijeme troškou teplého vývaru.
-
5
Rajče omyjeme a nakrájíme na plátky. Přitom odstraníme semínka,
-
6
přidáme k ostatní zelenině, osolíme a opepříme.
-
7
Fusilli uvaříme a scedíme, když jsou ještě trošku syrové, krátce je dovaříme na pánvi společně se zeleninou a vývarem.