Omáčka Amatriciana s Bucatiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 809 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1353 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 173.7 mg
- Draslík 592.7 mg
- Vláknina 5938.5 mg
- Vitamín A 5938.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule rozpůlíme a nakrájíme na proužky, česnek jemně nasekáme. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Z rajčat vykrojíme stonky a ponoříme je do vařící vody. Vybereme je odpěňovačkou, ochladíme studenou vodou a oloupeme.
-
2
Oloupaná rajčata rozčtvrtíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme rovněž na proužky. Cibuli a slaninu opečeme na olivovém oleji a přidáme konzervovaná rajčata. Mírně vaříme asi 15 minut, potom přidáme proužky čerstvých rajčat, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Slijeme a trochu vody si ponecháme. Těstoviny promícháme s cibulovou omáčkou, přidáme několik lžic vody, ve které se těstoviny vařily, a zjemníme nasekanou petrželkou. Upravíme na talíře a posypeme nasekaným vejcem a parmazánem.