Lilková omáčka s Linguine
Suroviny
- 400 g Těstoviny Linguine
- 5 g Sůl
- 500 g Lilek
- 30 g Paprika žlutá
- 400 g Passata (drcená rajčata)
- 10 g Máta
- 5 g Pepř černý mletý
- 150 g Sýr Parmezán
- 60 ml Olej olivový
- 300 ml Rajčatová šťáva
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Bobkový list
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1101 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 619.5 mg
- Vláknina 14316.2 mg
- Vitamín A 14316.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme dle návodu.
-
2
Na velmi drobné kostičky pokrájíme lilky. Posypeme trochu solí, pokapeme 2 lžícemi oleje. Jarní cibulky, česnek, chilli papričku a žlutou papriku nakrájíme najemno a krátce na oleji zeleninu osmažíme s rajským protlakem. Přidáme lilek, rajskou šťávu, rajčata a bobkové listy, vše rozvaříme na krémovou omáčku. Mátové lístky nakrájíme na proužky.
-
3
Slijeme těstoviny, promícháme je s máslem. Omáčku dochutíme solí, pepřem a mátou a nalijeme ji na těstoviny.
-
4
Pokrm sypeme strouhaným parmezánem.