Lilková omáčka s Linguine

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Linguine
  • 5 g Sůl
  • 500 g Lilek
  • 30 g Paprika žlutá
  • 400 g Passata (drcená rajčata)
  • 10 g Máta
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 60 ml Olej olivový
  • 300 ml Rajčatová šťáva
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1101 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 619.5 mg
  • Vláknina 14316.2 mg
  • Vitamín A 14316.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme dle návodu.

  • 2

    Na velmi drobné kostičky pokrájíme lilky. Posypeme trochu solí, pokapeme 2 lžícemi oleje. Jarní cibulky, česnek, chilli papričku a žlutou papriku nakrájíme najemno a krátce na oleji zeleninu osmažíme s rajským protlakem. Přidáme lilek, rajskou šťávu, rajčata a bobkové listy, vše rozvaříme na krémovou omáčku. Mátové lístky nakrájíme na proužky.

  • 3

    Slijeme těstoviny, promícháme je s máslem. Omáčku dochutíme solí, pepřem a mátou a nalijeme ji na těstoviny.

  • 4

    Pokrm sypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu