Taštičky se špenátovou náplní s ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 20 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 283.6 mg
- Draslík 945.6 mg
- Vláknina 9491 mg
- Vitamín A 9491 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
220 gramů špenátových listů, kterým jsme odřízli řapíky, minutu blanšírujeme ve vroucí vodě, rychle zchladíme, po odkapání špenát pokrájíme nadrobno.
-
2
Do mísy hnětače prosejeme mouku, přidáme dvě rozšlehaná vejce, olej, sůl, pepř, pokrájený špenát a dobře hněteme. Poté těsto přendáme na pomoučený vál a hněteme dohladka. Pod utěrkou necháme půl hodiny odpočinout.
-
3
V mezičase připravíme náplň. Na pánvi zhruba pět minut zahříváme 350 gramů špenátových listů, kterým jsme odřízli řapíky, užijeme jen tu vodu, kterou byly listy opláchnuté. Poté z listů vymačkáme pokud možno všechnu vodu a drobně listy pokrájíme.
-
4
Ricottu vyšleháme do hladké hmoty, přidáme pokrájený špenát, nastrouhaný parmezán, dvě vyšlehaná vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek.
-
5
Odpočinuté těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném vále je rozválíme na tenké placky. Na jednu placku lžičkou klademe v řadách s 4centimetrovými mezerami náplň. Mezery potřeme rozšlehaným vejcem, na placku s náplní položíme druhou a kolem náplně pevně přitlačíme, aby se těsta spojila. Poté rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky a na pomoučeném vále necháme asi hodinu odpočinout.
-
6
Taštičky vaříme po částech v osolené vodě pět minut. Uvařené necháme odkapat a servírujeme na talíře a sypeme ustrouhaným parmezánem.