Těstoviny se zeleninou a bazalkovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cuketa
  • 100 g Salát hlávkový
  • 25 g Olivy černé
  • 25 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 400 g Artyčoky sterilované
  • 220 g Těstoviny Penne
  • 120 g Rajčata Cherry
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Džus pomerančový
  • 2 polévková lžíce Sýr smetanový tavený 45%
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 575.7 mg
  • Vláknina 20505.5 mg
  • Vitamín A 20505.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme na zkus těstoviny, scedíme je, vsypeme zpět do hrnce, vmícháme olej, pepř, sůl, vypeckované a na plátky nakrájené olivy a sušená rajčata, která jsme namočili, poté scedili a nakrájeli. Směs odložíme, aby vychladla.

  • 2

    Do vychladlých těstovin vmícháme rozpůlená srdíčka artyčoků bez nálevu, na kolečka nakrájenou cuketu a rozpůlená rajčata.

  • 3

    Na závěr vmícháme dresink, který jsme připravili z rozdrcených konzervovaných rajčat, sýra, pokrájeného svazku bazalky a pomerančového džusu.

  • 4

    Servírovací mísu vyložíme listy salátu, vsypeme těstovinovou směs, ozdobíme drobně sekanými bazalkovými lístky a podáváme.

Komentáře k receptu