Těstoviny se zeleninou a bazalkovým dresinkem
Suroviny
- 120 g Cuketa
- 100 g Salát hlávkový
- 25 g Olivy černé
- 25 g Rajčata sušená sterilovaná
- 400 g Artyčoky sterilované
- 220 g Těstoviny Penne
- 120 g Rajčata Cherry
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Džus pomerančový
- 2 polévková lžíce Sýr smetanový tavený 45%
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 4 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 6 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 575.7 mg
- Vláknina 20505.5 mg
- Vitamín A 20505.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme na zkus těstoviny, scedíme je, vsypeme zpět do hrnce, vmícháme olej, pepř, sůl, vypeckované a na plátky nakrájené olivy a sušená rajčata, která jsme namočili, poté scedili a nakrájeli. Směs odložíme, aby vychladla.
-
2
Do vychladlých těstovin vmícháme rozpůlená srdíčka artyčoků bez nálevu, na kolečka nakrájenou cuketu a rozpůlená rajčata.
-
3
Na závěr vmícháme dresink, který jsme připravili z rozdrcených konzervovaných rajčat, sýra, pokrájeného svazku bazalky a pomerančového džusu.
-
4
Servírovací mísu vyložíme listy salátu, vsypeme těstovinovou směs, ozdobíme drobně sekanými bazalkovými lístky a podáváme.