Těstoviny s lilkem v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 765 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Lilek
  • 400 g Těstoviny Linguine
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 590.4 mg
  • Vláknina 13810.8 mg
  • Vitamín A 13810.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.4 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém silnostěnném hrnci svaříme vývar, oba octy, dvě lžičky olivového oleje a jednu snítku oregana, vaříme minutu. Poté do vývaru vložíme oloupaný a na tenké plátky nakrájený lilek, ještě minutu povaříme, odstavíme a necháme zhruba deset minut louhovat.

  • 2

    V mezičase připravíme marinádu. Smícháme utřený česnek s panenským olejem, posekaným oreganem, drobně usekanými upraženými mandlemi, s kůrou a šťávou z pomeranče, paprikou pokrájenou na drobné kostičky, limetkovou šťávou, solí a pepřem.

  • 3

    Do marinády vložíme okapané plátky lilku, opatrně promícháme a pod fólií necháme nejméně dvanáct hodin v chladničce.

  • 4

    V silnostěnném hrnci v osolené vodě s polovinou zbylého oleje uvaříme na zkus těstoviny. Poté je přecedíme, necháme okapat a vložíme zpět do hrnce. Promícháme se zbytkem oleje, vsypeme na mísu, přidáme lilky s marinádou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu