Těstoviny s omáčkou ze sušených rajčat s bylinkami
Suroviny
- 350 g Těstoviny Fusilli
- 85 g Rajčata sušená sterilovaná
- 750 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 10 ks Bazalka
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 10 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 6.1 mg
- Draslík 490 mg
- Vláknina 11783.8 mg
- Vitamín A 11783.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušená rajčata (nikoliv v nálevu) zalijeme horkou vodou a necháme pět minut odstát. Poté třetinu rajčat vyndáme a pokrájíme na kousky. Zbytek rajčat i s výluhem rozmixujeme.
-
2
Ve velkém rendlíku na oleji za občasného míchání restujeme na středním plameni cibuli. Po pěti minutách přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, až zrůžoví. Poté do rendlíku vlijeme pyré, rajčata a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách vmícháme posekané bylinky, osolíme a opepříme podle chuti a ještě chvíli zahříváme. Poté směs odstavíme.
-
3
V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
-
4
Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, přelijeme omáčkou, ozdobíme posekanými lístky bazalky a řádně promícháme. Ihned podáváme ozdobené strouhanými parmezánem. Můžeme přidat ještě listy salátu, ale není to nutné.