Těstoviny s bílou omáčkou a pikantní zeleninou
Suroviny
- 150 g Pórek
- 180 g Tykev
- 180 g Rajčata Cherry
- 250 g Těstoviny Orecchiette
- 20 g Maizena - kukuřičný škrob
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Hořčice v prášku
- 4 kávová lžička Sýr Parmezán
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 6 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 10.3 mg
- Draslík 372 mg
- Vláknina 9333.5 mg
- Vitamín A 9333.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci si připravíme omáčku.
-
2
Do hrnce vlijeme mléko, rozšleháme v něm škrob, přidáme bobkové listy, celou menší cibuli, sušenou hořčici a zahříváme na mírném ohni za stálého šlehání, až omáčka zhoustne. Poté ji odstavíme, vyjmeme bobkové listy a cibuli a všleháme nastrouhaný parmezán. Omáčku odložíme a občas ji promícháme, abychom zabránili tvoření škraloupu.
-
3
V dalším velkém hrnci přivedeme vodu k varu a vsypeme pórek nakrájený na 2 cm plátky. Po 2 minutách přidáme tykev, kterou jsme oloupali, zbavili semen a nakrájeli na drobné kostky a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu scedíme.
-
4
Do velké mísy dáme kari pastu a olej, přidáme pórek s tykví a řádně promícháme. Poté pórek s tykví rozprostřeme na pečící papír na plechu (můžeme použít teflonový plech) a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut, až zelenina zezlátne. Přidáme rajčata a pečeme ještě 5 minut.
-
5
V mezičase uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme je a odložíme.
-
6
Do velkého hrnce přelijeme omáčku a na mírném plameni ji zahříváme. Přimícháme pečenou zeleninu, posekaný koriandr, okapané těstoviny a vše řádně promícháme. Ihned podáváme.