Filety z mečouna na mandlích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Filé z mečouna
  • 500 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 20 g Med včelí
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 g Mandle
  • 500 ml Zakysaná smetana
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1234 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 759 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 140.8 mg
  • Draslík 899.7 mg
  • Vláknina 7442.5 mg
  • Vitamín A 7442.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Filety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme medem a obalíme v mandlích. Filety z obou stran v pánvi lehce opečeme na trošce oleje, přendáme do máslem vymaštěného pekáčku a v troubě pečeme ještě 10 minut.

  • 2

    Smetanu a citrónovou šťávu zahřejeme a odstavíme těsně předtím, než se začne vařit. Maizenu rozmícháme se 4 lžícemi vody a přidáme do citrónové smetany. Mícháme do zhoustnutí, ale nevaříme. Dochutíme solí a pepřem a uchováme v teple.

  • 3

    Těstoviny uvaříme dle návodu „al dente". Okapané je smícháme se lžící olivového oleje a sekanými bylinkami.

  • 4

    Filety přelité omáčkou podáváme na lůžku z těstovin.

Komentáře k receptu