Filety z mečouna na mandlích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1234 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 63 g
- Sodík 759 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 140.8 mg
- Draslík 899.7 mg
- Vláknina 7442.5 mg
- Vitamín A 7442.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Filety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme medem a obalíme v mandlích. Filety z obou stran v pánvi lehce opečeme na trošce oleje, přendáme do máslem vymaštěného pekáčku a v troubě pečeme ještě 10 minut.
-
2
Smetanu a citrónovou šťávu zahřejeme a odstavíme těsně předtím, než se začne vařit. Maizenu rozmícháme se 4 lžícemi vody a přidáme do citrónové smetany. Mícháme do zhoustnutí, ale nevaříme. Dochutíme solí a pepřem a uchováme v teple.
-
3
Těstoviny uvaříme dle návodu „al dente". Okapané je smícháme se lžící olivového oleje a sekanými bylinkami.
-
4
Filety přelité omáčkou podáváme na lůžku z těstovin.