Zapečený losos na těstovinách
Suroviny
- 800 g Losos - filety
- 200 g Smetana 12% (konzumní)
- 300 g Těstoviny Tagliatelle
- 30 g Petržel - nať
- 400 g Cuketa
- 40 g Sýr Parmezán
- 30 g Šalotka
- 50 g Hořčice Dijonská
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 40 g Mandle
- 300 g Mrkev kořen
- 50 ml Citronová šťáva
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 196 g
- Sodík 866 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 130.8 mg
- Draslík 1109.2 mg
- Vláknina 14300 mg
- Vitamín A 14300 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.6 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Otrháme lístky petržele a nasekáme je nadrobno, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a prolisovaný česnek, mandle, parmazán a hořčici, osolíme, opepříme a ze směsi vypracujeme pastu. Cukety i mrkev nakrájíme na kousky dlouhé 6 cm a ty potom na tenké proužky. Rybu osušíme, nakrájíme na 8 stejně velkých kusů a pokapeme citrónovou šťávou. Krátce necháme odležet, poté osušíme, osolíme a opepříme. Porce položíme vedle sebe kůží dolů do vymazané zapékací mísy a na ně rozdělíme petrželovou pastu. Pečeme asi 15-18 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Těstoviny uvaříme „al dente" podle návodu, poté je scedíme a necháme okapat. Smetanu převaříme, přidáme cuketu a mrkev, 2 minuty necháme vařit. Osolíme, opepříme, promícháme s těstovinami a podáváme s rybou.