Zapečený losos na těstovinách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos - filety
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 300 g Těstoviny Tagliatelle
  • 30 g Petržel - nať
  • 400 g Cuketa
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 30 g Šalotka
  • 50 g Hořčice Dijonská
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Mandle
  • 300 g Mrkev kořen
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 196 g
  • Sodík 866 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 130.8 mg
  • Draslík 1109.2 mg
  • Vláknina 14300 mg
  • Vitamín A 14300 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.6 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Otrháme lístky petržele a nasekáme je nadrobno, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a prolisovaný česnek, mandle, parmazán a hořčici, osolíme, opepříme a ze směsi vypracujeme pastu. Cukety i mrkev nakrájíme na kousky dlouhé 6 cm a ty potom na tenké proužky. Rybu osušíme, nakrájíme na 8 stejně velkých kusů a pokapeme citrónovou šťávou. Krátce necháme odležet, poté osušíme, osolíme a opepříme. Porce položíme vedle sebe kůží dolů do vymazané zapékací mísy a na ně rozdělíme petrželovou pastu. Pečeme asi 15-18 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Těstoviny uvaříme „al dente" podle návodu, poté je scedíme a necháme okapat. Smetanu převaříme, přidáme cuketu a mrkev, 2 minuty necháme vařit. Osolíme, opepříme, promícháme s těstovinami a podáváme s rybou.

Komentáře k receptu