Tagliatelle se dvěma druhy lososa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kopr čerstvý
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 300 g Losos obecný
  • 80 g Losos uzený
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 20 g Kaviár
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Citrony
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 771 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 122.8 mg
  • Draslík 440.9 mg
  • Vláknina 10667.5 mg
  • Vitamín A 10667.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzeného lososa nakrájíme na menší kousky a čerstvého na kostky. Citrónovou šťávu dáme do kastrůlku a na mírném ohni po částech přidáme máslo, sekaný kopr, smetanu a jikry. Dochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Lososa krátce osmahneme na teflonové pánvi, povaříme v páře nebo v mikrovlnné troubě podle toho, jaká úprava nám vyhovuje.

  • 3

    Těstoviny uvaříme „al dente" podle návodu. Poté je smícháme s oběma druhy lososa a omáčkou. Dozdobíme snítkami kopru.

Komentáře k receptu