Těstoviny s ančovičkami a listovým špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 30 g
- Sodík 3577 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 76.5 mg
- Draslík 1822.8 mg
- Vláknina 16434.5 mg
- Vitamín A 16434.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.5 mg
- Vitamín E 8.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy špenátu zbavíme řapíků, opláchneme pod tekoucí vodou a v hrnci pod pokličkou necháme zavadnout. Hrncem občas zatřeseme, aby se listy nepřichytily dna. Poté necháme špenát na teple.
-
2
Ve velkém hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme na teple.
-
3
V hlubším rendlíku na čtyřech lžících oleje opražíme piniové oříšky, dokud nezezlátnou. Poté je dáme do misky stranou a v rendlíku lehce orestujeme utřený česnek, poté přidáme pokrájené ančovičky bez nálevu a špenát. Smažíme za stálého míchání zhruba tři minuty, na závěr vsypeme oříšky.
-
4
Těstoviny promícháme na míse se lžící oleje a špenátovou směsí. Ihned podáváme.