Těstoviny s ančovičkami a listovým špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Těstoviny Fettuccine
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Ančovičky konzervované
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 3577 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 76.5 mg
  • Draslík 1822.8 mg
  • Vláknina 16434.5 mg
  • Vitamín A 16434.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.5 mg
  • Vitamín E 8.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy špenátu zbavíme řapíků, opláchneme pod tekoucí vodou a v hrnci pod pokličkou necháme zavadnout. Hrncem občas zatřeseme, aby se listy nepřichytily dna. Poté necháme špenát na teple.

  • 2

    Ve velkém hrnci vaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme na teple.

  • 3

    V hlubším rendlíku na čtyřech lžících oleje opražíme piniové oříšky, dokud nezezlátnou. Poté je dáme do misky stranou a v rendlíku lehce orestujeme utřený česnek, poté přidáme pokrájené ančovičky bez nálevu a špenát. Smažíme za stálého míchání zhruba tři minuty, na závěr vsypeme oříšky.

  • 4

    Těstoviny promícháme na míse se lžící oleje a špenátovou směsí. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu