Těstoviny s olihní v rajčatové omáčce
Suroviny
- 220 g Těstoviny Penne
- 350 g Olihně
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 ml Víno červené
- 250 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 13 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 203.9 mg
- Draslík 553.2 mg
- Vláknina 4376.5 mg
- Vitamín A 4376.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
-
2
V hlubokém rendlíku na oleji při nízké teplotě smažíme cibuli pokrájenou na kolečka, až cibule změkne. Zhruba po pěti minutách přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou oliheň, kuřecí vývar a vaříme asi tři minuty. Poté přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, rajský protlak, víno, majoránku, bobkový list, osolíme a opepříme. Směs vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
3
V mezičase ve větším hrnci zhruba tři minuty vaříme v osolené vodě těstoviny, scedíme a vmícháme do omáčky. Vaříme, až jsou těstoviny na zkus.
-
4
Před podáváním vyjmeme bobkový list a omáčku zdobíme posekanou petrželkou.