Těstoviny s houbami a chorizo klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 680 g Těstoviny konzumní
  • 120 g Klobása Chorizo
  • 220 g Shiitake houby
  • 125 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Chilli paprička
  • 10 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 877 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2944 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 84.1 mg
  • Draslík 546.6 mg
  • Vláknina 2079.8 mg
  • Vitamín A 2079.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny typu vermicelli na skus, scedíme a necháme v teple.

  • 2

    Na pánvi na oleji orestujeme tenké plátky česneku, přidáme houby (pokud máme sušené, necháme je půl hodiny namočené ve vodě), klobásu nakrájenou na tenčí kolečka, ještě zhruba čtyři minuty smažíme. Na závěr přidáme chilli papričky, které jsme zbavili semen a nakrájeli.

  • 3

    Když je směs hotová, smícháme ji v míse s těstovinami, posypeme hoblinkami parmezánu, ozdobíme ančovičkami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu