Těstoviny v omáčce s čabajskou klobásou
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 220 g Klobása - Čabajka
- 450 g Těstoviny Penne
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 8 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 34 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 713.3 mg
- Vláknina 9169.8 mg
- Vitamín A 9169.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém silnostěnném rendlíku na dvou lžících oleje restujeme pokrájenou cibuli. Po zhruba pěti minutách vmícháme na kousky pokrájené papriky, pyré ze sušených rajčat, konzervovaná rajčata i s nálevem, mletou papriku a směs za stálého míchání vaříme. Vmícháme slupky zbavenou klobásu nakrájenou na kolečka, přidáme sůl, pepř, zamícháme a pod poklicí dusíme asi patnáct minut.
-
2
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
-
3
Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, promícháme se zbylým olivovým olejem, přelijeme omáčkou, řádně promícháme a zdobíme posekanou petrželkou. Ihned podáváme s listy salátu (můžeme použít i několik druhů) a rozpůlených Cherry rajčat.