Těstovinové smaženky s treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 910 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 55 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 1003.9 mg
- Vláknina 35475.8 mg
- Vitamín A 35475.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku pokrájíme na kousky, dáme je do pánve, přidáme bobkový list, omytý tymián a zrníčka pepře. Zalijeme vše dostatečným množstvím studené vody, uvedeme pomalu do varu, osolíme, necháme asi 20 minut vařit.
-
2
Mezitím opereme petrželku a na jemno nasekáme. Kousky tresky necháme vychladnout ve vodě, ve které se vařily, pak je scedíme, stáhneme z nich kůži, odstraníme kosti, maso rozdrobíme vidličkou. Dáme maso do mísy, přidáme nasekanou petrželku, asi 1 dl oleje, mletý pepř a bude-li třeba, i špetku soli. Dřevěnou vařečkou ze všeho vymícháme hladkou hmotu.
-
3
V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, přidáme směs s treskou, jemně vše promícháme.
-
4
Do nepřilnavé pánve nalijeme zbývající olej a rozehřejeme ho. Vidličkou vkládáme do oleje po troškách směs s treskou a těstovinami a po obou stranách ji smažíme dozlatova. Hotové kousky děrovanou lžící vyndáváme a necháme okapat na savém kuchyňském papíru. Horké podáváme.