Fettuccine s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Fettuccine
  • 250 g Tuňák obecný
  • 200 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Bazalka
  • 10 g Oříšky piniové
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1003 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 512.8 mg
  • Vláknina 7640 mg
  • Vitamín A 7640 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si pesto. Bazalku, česnek a piniová semínka dáme do mixéru a trochu rozmixujeme. Přidáme špetku soli a opět mixujeme. Nakonec přidáme 1/2 oleje a všechno rozmixujeme na jemnou pastu. Přendáme ji do misky a za stálého míchání postupně přiléváme zbytek oleje.

  • 2

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Šalotku jemně nasekáme. Omyjeme rybí maso a nakrájíme na kostky.

  • 3

    Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekanou šalotku, přidáme kostky tuňáka a při vyšší teplotě je po všech stranách osmažíme dozlatova. Osolíme a opepříme, přidáme kostičky rajčat a vše 5-6 minut podusíme. Nakonec vmícháme pesto.

  • 4

    Uvaříme těstoviny, přidáme do pánve s tuňákem, promícháme, chvíli prohříváme a horké podáváme.

Komentáře k receptu