Tagliatelle s krabím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 60 g Cibule
  • 300 g Těstoviny Tagliatelle
  • 300 g Chřest bílý
  • 100 g Krab
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 670 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 384.6 mg
  • Vláknina 9325 mg
  • Vitamín A 9325 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme stonky chřestu, oloupeme je a pokrájíme na kolečka. Petrželku nasekáme. Oloupeme česnek a cibuli, omyjeme a velmi jemně

  • 2

    nasekáme. Scedíme krabí maso, tekutinu z konzervy vylijeme a maso nakrájíme na kousky.

  • 3

    Do pánve nalijeme olej, osmažíme na něm nasekanou cibulku a česnek s trochou petrželky tak, aby ještě nezhnědly. Přidáme kolečka chřestu a vše za občasného zamíchání vařečkou smažíme dalši 2 minuty. Přidáme krabí maso a necháme ho 2 minuty dusit. Přidáme špetku soli a pepře a všechno při mírné teplotě dusíme ještě 3 minuty.

  • 4

    Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu osolenou vodu a uvaříme tagliatelle. Scedíme je a dáme do pánve s chřestem a krabím masem. Posypeme zbývající nasekanou petrželkou a vše jemně promícháme. Hotový pokrm podáváme horký.

Komentáře k receptu