Pizza po neapolsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 10 g Sůl
  • 300 g Rajčata
  • 20 g Oregano čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 90 ml Olej olivový
  • 2 ks Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Sardinka obecná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4013 kcal
  • Sacharidy 389 g
  • Tuky 209 g
  • Sodík 4623 mg
  • Bílkoviny 263 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1400.9 mg
  • Vláknina 42970 mg
  • Vitamín A 42970 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdrobíme droždí do 2 dl vlažné vody. Prosijeme do mísy mouku, uděláme důlek a nalijeme do něj vodu s droždím. Přidáme sůl a 3 lžíce oleje. Z těchto ingrediencí vyhněteme hladké těsto. Zabalíme do čisté utěrky a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Poté těsto znovu 2 minuty hněteme a necháme kynout dalších 15 minut.

  • 2

    Oloupeme stroužky česneku a najemno nasekáme. Omyjeme rajčata a rozčtvrtíme. Vykucháme sardinky, odtrhneme hlavičky, rozevřeme a odstraníme páteř. Propláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Rozválíme těsto do kulatého plátu a vyložíme na olejem potřenou formu. Na těsto naskládáme sardinky, posypeme nasekaným česnekem, oreganem a čtvrtkami rajčat. Osolíme, zakapeme olejem a 20 minut pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Hotový předkrm podáváme horký.

Komentáře k receptu