Pizza po neapolsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4013 kcal
- Sacharidy 389 g
- Tuky 209 g
- Sodík 4623 mg
- Bílkoviny 263 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1400.9 mg
- Vláknina 42970 mg
- Vitamín A 42970 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozdrobíme droždí do 2 dl vlažné vody. Prosijeme do mísy mouku, uděláme důlek a nalijeme do něj vodu s droždím. Přidáme sůl a 3 lžíce oleje. Z těchto ingrediencí vyhněteme hladké těsto. Zabalíme do čisté utěrky a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Poté těsto znovu 2 minuty hněteme a necháme kynout dalších 15 minut.
-
2
Oloupeme stroužky česneku a najemno nasekáme. Omyjeme rajčata a rozčtvrtíme. Vykucháme sardinky, odtrhneme hlavičky, rozevřeme a odstraníme páteř. Propláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
-
3
Rozválíme těsto do kulatého plátu a vyložíme na olejem potřenou formu. Na těsto naskládáme sardinky, posypeme nasekaným česnekem, oreganem a čtvrtkami rajčat. Osolíme, zakapeme olejem a 20 minut pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Hotový předkrm podáváme horký.