Těstoviny s mletým masem a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 58 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Linguine
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 100 g Jehněčí maso
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 677 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 60.4 mg
  • Draslík 375.7 mg
  • Vláknina 5226.6 mg
  • Vitamín A 5226.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 240 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého rozehřátého hrnce vlijeme olej a osmažíme na něm najemno nakrájenou cibuli s mrkví, až cibule začne zlátnout. Přidáme mleté jehněčí a hovězí maso dobře zamícháme a smažíme 10 minut, až maso zhnědne. Poté přilijeme víno a necháme 3 minuty provařit. Směs osolíme, opepříme, vsypeme jemně nasekanou petrželovou nať a přilijeme vývar. Na mírném plameni vaříme nezakryté asi 30 minut.

  • 2

    Mezitím uvaříme těstoviny v dostatečném množství vroucí osolené vody (půl dávka soli), scedíme a necháme okapat. Poté vmícháme k masu. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu