Těstoviny s mletým masem a cibulí
Suroviny
- 350 g Těstoviny Linguine
- 200 g Hovězí maso mleté
- 100 g Jehněčí maso
- 50 g Sýr Parmezán
- 100 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1.2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 15 g
- Sodík 677 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 60.4 mg
- Draslík 375.7 mg
- Vláknina 5226.6 mg
- Vitamín A 5226.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 240 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého rozehřátého hrnce vlijeme olej a osmažíme na něm najemno nakrájenou cibuli s mrkví, až cibule začne zlátnout. Přidáme mleté jehněčí a hovězí maso dobře zamícháme a smažíme 10 minut, až maso zhnědne. Poté přilijeme víno a necháme 3 minuty provařit. Směs osolíme, opepříme, vsypeme jemně nasekanou petrželovou nať a přilijeme vývar. Na mírném plameni vaříme nezakryté asi 30 minut.
-
2
Mezitím uvaříme těstoviny v dostatečném množství vroucí osolené vody (půl dávka soli), scedíme a necháme okapat. Poté vmícháme k masu. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.