Hustá přímořská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 8 g
- Sodík 433 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1888.9 mg
- Vláknina 29323 mg
- Vitamín A 29323 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě do poloměkka. K fazolím přidáme nadrobno nakrájenou klobásu, utřený česnek a nasekanou petrželku.
-
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě. Uvařené brambory i s vodou přidáme k fazolím.
-
3
Zvlášť uvaříme také těstoviny, scedíme je a přidáme k fazolím a bramborám.
-
4
Do polévky přidáme rajčatový protlak, podle chuti osolíme, přilijeme olej a necháme krátce přejít varem.