Hustá přímořská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 300 g Fazole bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Klobása uzená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1888.9 mg
  • Vláknina 29323 mg
  • Vitamín A 29323 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě do poloměkka. K fazolím přidáme nadrobno nakrájenou klobásu, utřený česnek a nasekanou petrželku.

  • 2

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě. Uvařené brambory i s vodou přidáme k fazolím.

  • 3

    Zvlášť uvaříme také těstoviny, scedíme je a přidáme k fazolím a bramborám.

  • 4

    Do polévky přidáme rajčatový protlak, podle chuti osolíme, přilijeme olej a necháme krátce přejít varem.

Komentáře k receptu