Špagetový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Špagety, Makarony
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 18.5 mg
  • Draslík 132.3 mg
  • Vláknina 2410 mg
  • Vitamín A 2410 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 781 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety nasucho pražíme, až mírně zhnědnou. Potom je uvaříme v mléce doměkka a osladíme je moučkovým cukrem.

  • 2

    Na másle osmahneme hrozinky a mandle a vmícháme je do špaget. Dále vaříme a když nákyp zhoustne, odstavíme jej z ohně a poprášíme kardamomem.

  • 3

    Nákyp podáváme teplý.

Komentáře k receptu