Špagetový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 12 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 18.5 mg
- Draslík 132.3 mg
- Vláknina 2410 mg
- Vitamín A 2410 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 781 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety nasucho pražíme, až mírně zhnědnou. Potom je uvaříme v mléce doměkka a osladíme je moučkovým cukrem.
-
2
Na másle osmahneme hrozinky a mandle a vmícháme je do špaget. Dále vaříme a když nákyp zhoustne, odstavíme jej z ohně a poprášíme kardamomem.
-
3
Nákyp podáváme teplý.