Fagottini se špekem
Suroviny
- 40 g Cibule
- 5 g Sůl
- 250 g Kapusta hlávková
- 100 g Slanina vepřová
- 20 g Máslo čerstvé
- 3 g Muškátový oříšek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pohanková
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1359 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 106 mg
- Draslík 392.2 mg
- Vláknina 8283.5 mg
- Vitamín A 8283.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu rychle spaříme ve vroucí vodě. Na másle osmažíme cibuli, přidáme špek a kapustu, posypeme moukou, přilijeme smetanu a ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a parmezánem.Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. Těsto vyválíme na plát. Nakrájíme na malé čtverečky. Do jejich středu dáme lžičku náplně, rohy navlhčíme a spojíme je, aby vznikly fagottini.
-
2
Fagottini uvaříme 4 minuty v osolené vodě a pak je krátce povaříme na pánvi s máslem a bylinkami. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.