Karbanátky z jehněčího masa
Suroviny
- 60 g Cibule
- 15 g Petržel - nať
- 60 g Strouhanka
- 20 g Citronová kůra
- 300 g Kuskus
- 800 g Jehněčí maso mleté
- 4 ml Olej olivový
- 380 ml Voda pitná
- 60 ml Protlak rajčatový
- 2 kávová lžička Koření ras el hanout
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 951 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 50 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 207.3 mg
- Draslík 664.3 mg
- Vláknina 12067.8 mg
- Vitamín A 12067.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuskus zalijeme vroucí vodou a přiklopený necháme bobtnat.
-
2
Maso smícháme s nasekanou cibulí, citronovou kůrou, sekanou petrželí, kořením ras el hanout, protlakem, vejcem, solí a pepřem. Dobře propracujeme a vytvarujeme 12 karbanátků.
-
3
Olej rozpálíme a osmažíme na něm dozlatova karbanátky.
-
4
Servírujeme s kuskusem.