Kuskus s chobotnicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 17 g
- Sodík 860 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 1093.2 mg
- Vláknina 13292.5 mg
- Vitamín A 13292.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasypeme kuskus do mísy, zalijeme sklenicí vody a 3 lžícemi oleje a necháme 30 minut stát. Mezitím vykucháme chobotnici, omyjeme a povaříme 10 minut v osolené vodě. Scedíme, sloupněte z ní kůži a pokrájíme na kousky. Oloupeme šalotky, omyjeme a jednu nasekáme a druhou pokrájíme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Odkrojíme z fazolek stopku, zbavíme fazolky případných vláken a pokrájíme na kousky.
-
2
Přidáme ke kuskusu fazolky, pokrájenou šalotku, kousky chobotnice a všechny ingredience promícháme. Dáme směs do vhodné nádoby na kuskus necháme vařit pod poklicí asi 30 minut za občasného zamíchání. Spaříme rajčata, scedíme, oloupeme zbavíme semínek, dáme je okapat a nasekáme.
-
3
V pánvi osmažíme na zbývajícím oleji sekanou šalotku, přidáme nasekaná rajčata, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a dusíme rajčata 5-6 minut na prudším ohni za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou, vysypeme kuskus na servírovací mísu, na něj rajčatovou omáčku, posypeme vše petrželkou a hotový pokrm podáme horký na stůl.
-
4