Špagety s restovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Strouhanka z pšeničného pečiva
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.44 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 24.2 mg
  • Draslík 214.5 mg
  • Vláknina 5326.3 mg
  • Vitamín A 5326.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava: větší pečicí formičky vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C.

  • 2

    Špagety: ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety "al dente". Vařené těstoviny zcedíme, ochutíme je tak, že v nich rozmícháme lžíci olivového oleje. Vařené ochucené těstoviny uchováme na teplém místě do dalšího zpracování. Poté okapané těstoviny rozdělíme do vymazaných pečicích formiček, pokapeme rozehřátým máslem a prosypeme lžící strouhanky z bílého pečiva. Špagety ve formičkách pečeme asi 15 minut v předhřáté troubě (do zlatova).

  • 3

    Zeleninová náplň: kuchyňsky očištěný lilek a cuketu krájíme na kolečka, papriku zbavenou jádřince nakrájíme na šikmé proužky,

  • 4

    stroužky česneku utřeme, následně utřený česnek rozmícháme v pěti lžících olivového oleje, ochutíme špetkou soli a pepře. Pokrájenou zeleninu rozložíme na pečící plech, přelijeme olejem, v němž jsme rozmíchali česnek a zeleninu restujeme při občasném promíchání asi 10 minut než změkne.

  • 5

    Servírování: špagety (upečené ve vymazaných formičkách) vyklopíme a upravíme do tvaru hnízda na ohřáté talíře. Doprostřed naaranžovaných hnízd

  • 6

    rozdělíme restovanou zeleninu, každou porci nakonec posypeme nasekanou čerstvou petrželkou. Takto připravené těstoviny servírujeme horké, podáváme je jako hlavní chod.

Komentáře k receptu