Salát s těstovinami a nakládanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Olivy černé
  • 350 g Zelenina nakládaná
  • 250 g Těstoviny Fusilli
  • 150 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 454 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 235.1 mg
  • Vláknina 12667.2 mg
  • Vitamín A 12667.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle návodu na obalu si uvaříme v osolené vodě těstoviny. Scedíme je a trochu vody z nich si odložíme stranou. Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou.

  • 2

    Z nakládané zeleniny slijeme nálev a vmícháme ho do uvařených těstovin.

  • 3

    Tuňáka rozkrájíme na kousky a vmícháme do těstovin. Do těstovin přidáme také naloženou zeleninu, pokrájené olivy a kapary a přidáme nasekanou petrželku.

  • 4

    V misce si připravíme zálivku. Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme k němu ocet, olej, sůl a pepř.

  • 5

    Zálivku vmícháme do salátu, který pak necháme alespoň hodinu odležet. Podáváme studené.

Komentáře k receptu