Salát s těstovinami a nakládanou zeleninou
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
- 50 g Olivy černé
- 350 g Zelenina nakládaná
- 250 g Těstoviny Fusilli
- 150 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Balsamico ocet
- 3 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 8 g
- Sodík 454 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 235.1 mg
- Vláknina 12667.2 mg
- Vitamín A 12667.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podle návodu na obalu si uvaříme v osolené vodě těstoviny. Scedíme je a trochu vody z nich si odložíme stranou. Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou.
-
2
Z nakládané zeleniny slijeme nálev a vmícháme ho do uvařených těstovin.
-
3
Tuňáka rozkrájíme na kousky a vmícháme do těstovin. Do těstovin přidáme také naloženou zeleninu, pokrájené olivy a kapary a přidáme nasekanou petrželku.
-
4
V misce si připravíme zálivku. Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme k němu ocet, olej, sůl a pepř.
-
5
Zálivku vmícháme do salátu, který pak necháme alespoň hodinu odležet. Podáváme studené.