Linguine s pestem a medvědím česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Sýr Parmezán
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 100 g Česnek medvědí
  • 500 g Těstoviny Linguine
  • 100 g Oříšky piniové
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 947 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 520 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 194.3 mg
  • Vláknina 3402.5 mg
  • Vitamín A 3402.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Medvědí česnek omyjeme a po usušení jeho lístky nahrubo nasekáme. Obyčejný česnek oloupeme a také nahrubo nasekáme. Zhruba 1 polévkovou lžíci piniových oříšků si necháme na finální naaranžování, zbývající oříšky pečlivě rozmixujeme s nahrubo nasekaným medvědím česnekem a česnekem, postupně přidáváme 50 g nastrouhaného parmazánu, trošku soli, pepř a trochu olivového oleje.

  • 2

    Do osolené vroucí vody ve velkém hrnci přidáme pár kapek olivového oleje a podle návodu uvaříme těstoviny na skus. Poté slijeme přes síto a dáme okapat.

  • 3

    Na pánvi bez použití tuku restujeme zbývající piniové oříšky, dokud nezačnou příjemně vonět. Připravené těstoviny smícháme s pestem, podáváme na nahřátých talířích lehce posypané trochou parmazánu a piniových oříšků, na závěr přizdobíme bazalkou.

Komentáře k receptu