Linguine s pestem a medvědím česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 49 g
- Sodík 520 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 11.9 mg
- Draslík 194.3 mg
- Vláknina 3402.5 mg
- Vitamín A 3402.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Medvědí česnek omyjeme a po usušení jeho lístky nahrubo nasekáme. Obyčejný česnek oloupeme a také nahrubo nasekáme. Zhruba 1 polévkovou lžíci piniových oříšků si necháme na finální naaranžování, zbývající oříšky pečlivě rozmixujeme s nahrubo nasekaným medvědím česnekem a česnekem, postupně přidáváme 50 g nastrouhaného parmazánu, trošku soli, pepř a trochu olivového oleje.
-
2
Do osolené vroucí vody ve velkém hrnci přidáme pár kapek olivového oleje a podle návodu uvaříme těstoviny na skus. Poté slijeme přes síto a dáme okapat.
-
3
Na pánvi bez použití tuku restujeme zbývající piniové oříšky, dokud nezačnou příjemně vonět. Připravené těstoviny smícháme s pestem, podáváme na nahřátých talířích lehce posypané trochou parmazánu a piniových oříšků, na závěr přizdobíme bazalkou.