Gnocchi se sugem z červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 600 g Červená řepa
  • 50 g Pažitka
  • 600 g Bramborové noky
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Šalotka
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 4 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1586 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 26.7 mg
  • Draslík 1238.3 mg
  • Vláknina 15200 mg
  • Vitamín A 15200 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme sugo (omáčku). Oloupanou šalotku a česnek jemně nasekáme, červenou řepu po oloupání naopak nakrájíme na menší kostky. Vše společně podusíme na olivovém oleji. Do předem připraveného zeleninového vývaru zamícháme zakysanou smetanu a tuto směs pak přelijeme na pánev. Sugo vaříme asi 10 minut při nižší teplotě.

  • 2

    Přivedeme k varu osolenou vodu ve velkém hrnci, vhodíme gnocchi, které vaříme 2-3- minuty. Čekáme, dokud gnocchi nevyplavou na povrch, následně slijeme za použití síta a necháme na něm krátce okapat. Pokud možno hotové gnocchi uložíme na teplé místo, aby nevychladly.

  • 3

    Zeleninu důkladně rozmixujeme tyčovými mixerem, osolíme a opepříme. Pažitku po umytí drobně nakrájíme a zamícháme do suga.

  • 4

    Na nahřáté talíře podáme gnocchi a zalijeme sugem.

Komentáře k receptu