Salát s těstovinami a vlašskými ořechy
Suroviny
- 230 g Těstoviny Farfalle
- 280 g Salát ledový
- 230 g Sýr Niva (Rokfór)
- 120 g Ořechy vlašské
- 10 g Máslo čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 4 polévková lžíce Olej bodlákový
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 32 g
- Sodík 912 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 46.1 mg
- Draslík 419.9 mg
- Vláknina 9329.8 mg
- Vitamín A 9329.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve dáme do hrnce s vařící osolenou vodou uvařit těstoviny. Scedíme je a necháme okapat. Mezitím na másle opražíme vlašské ořechy. Olej z vlašských ořechů, bodlákový olej a ocet rozšleháme a dle chuti osolíme a opepříme. Do mísy natrháme salát, přidáme těstoviny, na kostičky nakrájený sýr, opečené ořechy, zalijeme zálivkou a důkladně promícháme. Můžeme hned podávat.