Těstovinový salát s okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Těstoviny Farfalle
  • 60 g Roketa
  • 100 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 598.6 mg
  • Vláknina 8622.5 mg
  • Vitamín A 8622.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zálivku připravíme z olivového oleje, cukru, hořčice, dle chuti osolíme a opepříme. Všechno spolu rozšleháme a nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku.

  • 2

    Mezitím v hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny. Scedíme je a přelijeme zálivkou. Jemně promícháme. Přimícháme nakrájená rajčata, jarní cibulky, okurku a natrhanou roketu, dle chuti osolíme a opepříme. Promícháme a teplý podáváme posypaný nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu