Zapečené lasagne s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 450 g Houby čerstvé
  • 90 g Strouhanka
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Olivy černé
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 200 g Lasagne
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 7 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1257 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 1087.3 mg
  • Vláknina 15632.5 mg
  • Vitamín A 15632.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve troubu předehřejeme na 190 stupňů. Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny, vaříme je však jen 3 minuty. Zapékací mísu vytřeme olejem. Ve větší pánvi si na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, pak přidáme pojkrájená rajčata i se šťávou, protlak, nahrubo krájené olivy, sůl a pepř, důkladně zamícháme. Vaříme 4 minuty. V jiném hrnci na másle opečeme nadrobno rozkrájené houby a česnek. V misce smícháme strouhanku, mléko, 3 lžíce oleje, ricottu, houbovou směs a 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu. Osolíme a opepříme. Do zapékací mísy nalijeme rajčatovou omáčku a vrstvíme lasagne i houbovou směs. Pokapeme zbylým olejem, posypeme zbylým Parmezánem, piniovými oříšky, mandlemi a 25 minut pečeme.

Komentáře k receptu