Těstoviny s plody moře a hráškem
Suroviny
- 350 g Těstoviny čtyřvaječné
- 90 g Krevety tygří - loupané
- 60 g Hrachové lusky
- 90 g Olihně
- 0.25 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 4 ks Hřebenatka
- 1 špetka Sůl
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 0.6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 5 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 89.3 mg
- Draslík 255.9 mg
- Vláknina 1248 mg
- Vitamín A 1248 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olihně nakrájíme na čtverečky, dáme do misky a přelijeme vroucí vodou. Chvilku necháme a pak opláchneme studenou vodou. Solamyl smícháme s 1 lžíci vody a bílkem. V takto vzniklé směsi obalíme krevety a hřebenatky.
-
2
Mezitím ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Ve větší pánvi na oleji osmahneme hrachové lusky, olihně, hřebenatky a krevety asi 2 minuty. Přidáme sójovou omáčku, sherry, cukr, nadrobno nakrájené jarní cibulky a minutu opékáme.
-
3
Scedíme těstoviny a servírujeme na talíře. Navrch dáme směs s mořskými plody, ozdobíme na nudličky nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.