Cannelloni s kuřetem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 100 g Máslo čerstvé
- 500 g Smetana 33% (šlehačka)
- 60 g Sýr Parmezán
- 9 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Muškátový oříšek
- 40 g Bazalka
- 20 g Oregano čerstvé
- 400 g Sýr Ricotta
- 200 g Cannelloni
- 50 g Mozzarella
- 100 ml Ocet vinný
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 0.41 dl Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1329 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 98 g
- Sodík 1393 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 386 mg
- Draslík 768.3 mg
- Vláknina 1399.5 mg
- Vitamín A 1399.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V nekovové míse smícháme ingredience na marinádu - ocet, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a kuřecí maso nakrájené na kostky. Zakryjeme fólií a necháme 30 minut v lednici uležet.
-
2
Mezitím v hrnci rozpustíme máslo, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, dáme špetku muškátového oříšku a zahříváme za stálého míchání, až směs zhoustne. Vmícháme strouhaný parmezán a odstavíme.
-
3
Marinované maso opečeme na rozpálené pánvi na oleji dozlatova a přendáme do velké mísy. Přidáme ricottu, vejce, nasekanou bazalku a oregano, vše důkladně promícháme a směsí naplníme canneloni. Do vymazaného pekáčku nalijeme polovinu sýrové omáčky, na ni poklademe cannelloni a zalijeme zbytkem omáčky. Posypeme mozzarellou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
-
4
Podáváme ozdobené lístky bazalky.